• Azorské ostrovy - turistika a poznávání - 9 dní: 33.980 Kč nebo 13 dní: 52.980 Kč - červenec až září 2020
  • Skotsko - Ostrov Skye a západní vysočina - turistika a poznávání - 11 dní - cena 31.980 Kč - červen/červenec 2021
  • Skotsko - West Highland Way - 11 dní - cena 27.980 Kč - červen/červenec 2021

Aktuální informace: ck Katu a koronavirus

Vážení klienti, přátelé, cestovatelé,

přijměte, prosím, úvodem pozdrav od celého týmu cestovní kanceláře KATU, v době, která zdraví ani cestování nepřeje.

Aktuální situace cestování vůbec nepřeje. Současný stav, veškerá opatření a potenciální zdravotní rizika nám momentálně neumožňují zájezdy realizovat. Hranice jsou uzavřené, letecká doprava paralyzovaná, hotely povětšinou zavřené. Vše se ale vyvíjí rychle a my se proto snažíme reagovat operativně a adekvátně v návaznosti na aktuální dění. Co platí dnes, zítra už platit nemusí. Doufáme v to nejlepší, ale jsme připraveni na nejhorší :)

1. Mám zakoupený zájezd, co se stane když ck zájezd zruší z důvodu souvisejícího s koronavirem?

Klienty, kterých se rušení zájezdů dotkne, vždy s předstihem kontaktujeme. Před splatností doplatku Vám zašleme předběžné informace (abyste nám třeba zbytečně neposílali doplatek), ohledně případného možného rušení zájezdu a v případě že bude nutné zájezd definitivně zrušit Vás opět kontaktujeme. Bude-li to z Vaší strany přijatelné, přesuneme Vaši rezervaci na následující rok se shodným nebo podobným termínem zájezdu. Pokud by při tvorbě katalogu a kalkulaci cen zájezdů pro rok 2021 došlo k navýšení ceny tohoto zájezdu, pro Vás se cena nezvýší. Zároveň, pokud jste nám již doplatek k rušenému zájezdu zaslali, částku Vašeho doplatku (50% ceny zájezdu) bychom Vám obratem (nejpozději do 10 dnů) vrátili zpět na Váš účet. 

Vývoj situace, veškerých opatření a zdravotních rizik pečlivě sledujeme. Jakmile bude možné s určitostí stanovit, které letošní zájezdy uskutečníme, kontaktujeme Vás a rádi Vám nabídneme volná místa a v případě Vašeho zájmu Vás přesuneme na tento dřívější zájezd. V současné chvíli bohužel nejsme schopni toto odhadnout, proto navrhujeme stejný termín v příštím roce, kdy je pravděpodobnost realizace vysoká.

Rádi bychom Vás ubezpečili, že cestovní kancelář KATU s.r.o. je dlouhodobě finančně zdravá společnost a i přes současnou nepříznivou situaci na trhu cestovního ruchu není její fungování ohroženo. Vytvořené finanční rezervy z minulých let spolu s nízkými režijními náklady nám umožňují bezproblémový chod i v době krize. Jsme si proto jisti, že nebudete potřebovat naše pojištění proti úpadku (kryjící 100% všech Vašich plateb za zájezdy včetně případných voucherů), které máme řádně sjednané.

V případě, že Vám navrhované řešení nebude vyhovovat, rádi Vám na částku zaplacené zálohy (50% ceny zájezdu) vystavíme voucher a částku Vašeho doplatku (50% ceny zájezdu) Vám obratem (nejpozději do 10 dnů) vrátíme zpět na Váš účet. Voucher (poukaz na konkrétní částku) bude mít platnost do 31.12.2021. Je tedy třeba uplatnit do konce roku 2021 k úhradě nových, nebo již objednaných zájezdů, přičemž zájezd jako takový může být realizovaný i během roku 2022. Váš voucher nebude vázaný na konkrétní jméno, můžete ho tak i někomu věnovat. Zároveň není nutné hodnotu voucheru vyčerpat jednou platbou, lze použít na více úhrad až do úplného vyčerpání hodnoty.

2. Mám zakoupený zájezd a začátek zájezdu je v horizontu několika měsíců a déle, co se bude dít?

V tomto případě Vás prosíme o trpělivost, je třeba vyčkat na vývoj situace jak u nás, tak v dané destinaci. O případném zrušení zájezdu rozhodneme s ohledem na vývoj situace, přičemž prioritou vždy bude bezpečí a zdraví Vás, našich klientů, a bezproblémový průběh zájezdu. Budeme-li již takto dlouho předem vědět, že realizace zájezdu není možná, zájezd zrušíme a nabídneme Vám výše zmíněné alternativy. Budete-li chtít zájezd zrušit ihned bez čekání na vývoj situace (začátek zájezdu je v horizontu několika měsíců a déle), můžete od smlouvy o zájezdu odstoupit po zaplacení odstupného (stornopoplatků).

Věříme, že současná omezení a rizika dříve či později odezní, že se společně budeme moci opět vrhnout do poznávání a zkoumání cizích krajin. Zároveň moc děkujeme za milé a povzbudivé zprávy, které nám posíláte. Že se těšíte až se situace uklidní a budete s námi moct někam vyrazit, či že nás rádi podpoříte nákupem zájezdu. Velmi si toho vážíme.

Jsme tu stále pro Vás - pracujeme v kanceláři nebo formou home office, nebojte se nás v případě dotazů kontaktovat.

Pozitivní náladu v nelehké době, trpělivost, ohleduplnost a pevné zdraví Vám přejí Kateřina, Eliška a Petrové Schlindenbuchovi a celý tým ck Katu.